Ingredients
- 4 zalmmoten
- ½ kopje honing
- 1 tl. mosterd
- ½ tl. geraspte gember
- 3 citroenen (pers er twee en houd het sap apart)
- 2 tl. sesamzaad (ongepeld)
- 2 avocado’s
- rucola
- verse tijm
- peper
- zout
Step 1
Schik de vier zalmmoten in een lage ovenschotel. Kruid met peper en zout.
Step 2
Meng de honing, mosterd, gember en het citroensap tot een fijne mengeling en giet over de zalm. Strooi het sesamzaad over het geheel.
Step 3
Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven à 165 °c.
Step 4
Haal de folie er na 15 min. af, plaats de tijm erbij, leg enkele schijfjes citroen op de zalm en laat nog 5 min. verder garen.
Step 5
Haal de ovenschotel uit de oven. Plaats de zalm op een bord en schep wat van de overgebleven saus erbij.
Step 6
Werk af met enkele stukken avocado, wat rucola en schijfjes citroen.
TIP
Serveer met basmatirijst of een groentenpuree.