Ingredients
- 500 g spruitjes
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 30 g ongebrande walnoten
- Olijfolie
- 50 g spekreepjes
- 2 el Meli-honing
- 1/2 el gedroogde tijm
- Peper en zout
Step 1
Snijd de uiteinden van de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en was de spruitjes grondig. Kook ze vervolgens in ongeveer 4 min. gaar in gezouten water. Giet af en zet apart.
Step 2
Pel en versnipper de sjalot. Snijd ook de knoflook in heel dunne plakjes. Snijd de walnoten in stukjes.
Step 3
Verhit de olie in een wok. Bak de spekblokjes tot ze krokant zijn. Schep met een schuimspaan uit de wok.
Step 4
Roerbak de spruitjes samen met de versnipperde sjalot op halfhoog vuur ca. 2 min. Voeg halverwege de honing toe.
Step 5
Voeg de knoflook en walnoten toe aan de gekarameliseerde spruitjes en laat ongeveer 30 sec. meebakken.
Step 6
Roer op het einde de tijm en spekjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Smakelijk!