40 minuten
4 personen

Ingredients

  • 4 zalmmoten
  • ½ kopje honing
  • 1 tl. mosterd
  • ½ tl. geraspte gember
  • 3 citroenen (pers er twee en houd het sap apart)
  • 2 tl. sesamzaad (ongepeld)
  • 2 avocado’s
  • rucola
  • verse tijm
  • peper
  • zout

Step 1

Schik de vier zalmmoten in een lage ovenschotel. Kruid met peper en zout.

Step 2

Meng de honing, mosterd, gember en het citroensap tot een fijne mengeling en giet over de zalm. Strooi het sesamzaad over het geheel.

Step 3

Bedek de ovenschotel met aluminiumfolie en plaats de schaal gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven à 165 °c.

Step 4

Haal de folie er na 15 min. af, plaats de tijm erbij, leg enkele schijfjes citroen op de zalm en laat nog 5 min. verder garen.

Step 5

Haal de ovenschotel uit de oven. Plaats de zalm op een bord en schep wat van de overgebleven saus erbij.

Step 6

Werk af met enkele stukken avocado, wat rucola en schijfjes citroen.

TIP

Serveer met basmatirijst of een groentenpuree.