Je kan honing niet enkel gebruiken als voedingsproduct, maar ook als cosmetisch product heeft honing veel mogelijkheden! Ontdek hier hoe je zelf shampoo, maskers, lipscrub en nagelriemverzachter maakt.

Heerlijke honing-lipscrub

Heb je vaak last van droge lippen? Losse velletjes en een branderig gevoel? Vergeet lippenbalsem en probeer eens dit eenvoudige recept voor lipscrub. De honing is zacht, lekker, en houdt de suikerkristallen vast die voor de “scrub” zorgen.

Meng gewoon één theelepel vloeibare Meli honing met één theelepel fijne kristalsuiker in een klein potje. Smeer een vleugje van de scrub gewoon met je vinger op je lippen, en probeer de rest van het potje niet op te eten.

Hydraterend masker met honing

Honing houdt goed vocht vast, en wordt dus vaak gebruikt bij droge huid. Het volgende gezichtsmasker is heel eenvoudig te maken en zit boordevol voedende, natuurlijke stoffen.

Mix volgende ingrediënten samen:
– 1 eierdooier
– 1 flinke eetlepel honing
– ongeveer 5 druppels tarwekiemolie

Laat het masker na het aanbrengen ongeveer een kwartier op je gezicht, en spoel het vervolgens af met lauw water.

Zelfgemaakte shampoo met honing

Honing wordt al heel lang verwerkt in shampoos en haarverzorgingsproducten. Je kunt heel eenvoudig zelf een beschermende en voedende shampoo maken met honing.

In principe heb je alleen het volgende nodig:
– 1/4 vloeibare Castillezeep,
– 1/4 water
– 2/4 heerlijk geurende honing

Voeg ze samen in een afsluitbare fles en schud alles goed door elkaar. Je kan eventueel nog dennenolie, essentiële olie, munt of eucalyptus toevoegen voor een frisse toets.

Nagelriemverzachter met honing

Honing houdt goed vocht vast, en heeft een antibacteriële werking. Daarom is het ideaal voor tal van verzorgingsproducten. Deze nagelriemverzorger is zacht, geurig en geeft een heerlijk gevoel.

Meng in een klein potje:
-1 lepeltje vloeibare Meli honing
-1 lepeltje appelazijn
-1 lepeltje kokosolie

Wrijf dit zachtjes over je nagelriemen en laat het zo’n 10 minuten inwerken. Spoel het daarna af met lauw water en geniet van het resultaat.