Ingrediënten
- 500 g havermoutvlokken
- 50 g gepofte quinoa
- 120 g biohoning van Meli
- 70 g boter
- 100 ml water
- 35 g cacaopoeder
- Een snufje fleur de sel-zout
- 50 g kokosschilfers
- 50 g gehakte hazelnoten
- chocoladedruppels (naar smaak)
Stap 1
Smelt de boter samen met het water en de honing. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Meng de havermoutvlokken met de gepofte quinoa, het cacaopoeder, de hazelnoten, de kokosschilfers, de chocoladedruppels en een snufje zout.
Stap 3
Voeg nu ook de boter-honingmengeling toe en meng goed.
Stap 4
Stort het mengsel uit op een bakplaat bedekt met bakpapier.
Stap 5
Laat 10 minuten bakken in de oven, meng om en laat nog 10 à 15 minuten bakken (de granola moet droog zijn na het bakken).
Stap 6
Bewaar de afgekoelde granola in een glazen bokaal en sluit goed af.
Receptinspiratie van Simply Morane: www.simplymorane.com