90 min. (waarvan 60 min. baktijd)
4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 100 gram honing
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 20 gram cacaopoeder
  • Optioneel: slagroom en vers fruit

Extra

  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine of handmixer
  • 2 mengkommen
  • Bakblik

Stap 1

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Stap 2

Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Neem een kom en mix daarin de boter met de honing totdat de honing volledig opgenomen is.

Stap 3

Voeg de eieren één voor één toe en meng tot een luchtig geheel.

Stap 4

Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout toe en meng nog eens kort. De bloem kan je eventueel van tevoren zeven zodat er geen klontertjes in zitten.

Stap 5

Neem er een tweede kom bij en schep daar één derde van het beslag in. Voeg het cacaopoeder toe en meng tot een donker beslag.

Stap 6

Vet een cakeblik in met een beetje boter en bepoeder de vorm vervolgens met wat bloem. Doe hier de helft van het lichte beslag in. Spatel er vervolgens het donkere beslag bovenop. Daarna volgt nog het tweede deel van het lichte beslag.

Stap 7

Creëer nu het marmereffect. Dat doe je door met een mes kort door het beslag te roeren.

Stap 8

Plaats de cake in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 60 minuten. De cake is klaar als hij er goudbruin uitziet. De gaarheid kun je controleren door er een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog weer uit? Dan is je cake gaar! Ontvorm de cake en laat afkoelen op een rooster.

Stap 9

Snij de cake in grote plakken. Dat lukt het beste met een broodmes. Serveer met een beetje slagroom en vers fruit en geniet!