Ingrediënten
- 2 wraps (volkoren)
- 2 kipfilets (400 g)
- 1 rode ui (gesneden)
- 1 tomaat (gesneden)
- 1 zakje rucola
- 2 eieren
- 80 g panko
- 80 g paneermeel
- zout & peper
- kippenkruiden
- geknipte peterselie
- olijfolie
- 100 ml yoghurt
- 2 el citroensap
- 1 tl zachte mosterd
- 1 el honing
- zout & peper
Voor de dressing:
Stap 1
Snij de kipfilets overlangs en leg ze tussen wat bakpapier. Klop de kipfilets plat. Breng ze vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Stap 2
Meng het paneermeel met de panko en wat kippenkruiden in een schaal. Kluts in een tweede schaal de eieren los.
Stap 3
Paneer nu de kip door ze eerst in het ei te doppen en vervolgens te omhullen met een jasje van het pankomengsel.
Stap 4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een diepe pan en bak de kip. Laat uitlekken op wat keukenpapier en snij in hapklare reepjes.
Stap 5
Neem een (volkoren) wrap. Bedek met de rucola. Leg er vervolgens enkele kipreepjes op, wat rode ui en tomaat.
Stap 6
Meng de ingrediënten van de dressing en besprenkel je wrap met een hoeveelheid naar keuze. Werk af met wat versgeknipte peterselie.