60 min
4 personen

Ingredients

  • 400 g kippenboutfilet
  • 400 g winterpeen
  • 2 stengels selder
  • 500 g uien (gesnipperd)
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 el Meli-honing
  • 4 kardemomzaadjes
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Step 1

Bak de gesnipperde uien in olijfolie. Voeg daar de Meli-honing aan toe en laat karameliseren.

Step 2

Snijd de winterpeen en selder in fijne plakjes. Kook de groenten in de kippenbouillon met de kardemom, komijn, paprikapoeder, peper en zout.

Step 3

Zet je tajine met wat olie op het vuur. Wacht totdat het goed warm is, bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze goudbruin in de tajine.

Step 4

Giet de bouillon met groenten in de tajine. Laat nog 30 minuten op een klein vuur pruttelen.

Step 5

Garneer met couscous en rozijnen, besprenkel met Meli-honing en genieten maar!

TIP

Liever veggie? Varieer dan met verschillende wintergroenten zoals pompoen, pastinaak en aardpeer en werk je tajine af met een royale portie feta of halloumi.

Selecteer je taal / Choisissez votre langue
Nederlands Français