Ingrediënten
- 400 g kippenboutfilet
- 400 g winterpeen
- 2 stengels selder
- 500 g uien (gesnipperd)
- 5 dl kippenbouillon
- 3 el Meli-honing
- 4 kardemomzaadjes
- 1 tl komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- peper en zout
- olijfolie
Stap 1
Bak de gesnipperde uien in olijfolie. Voeg daar de Meli-honing aan toe en laat karameliseren.
Stap 2
Snijd de winterpeen en selder in fijne plakjes. Kook de groenten in de kippenbouillon met de kardemom, komijn, paprikapoeder, peper en zout.
Stap 3
Zet je tajine met wat olie op het vuur. Wacht totdat het goed warm is, bestrooi de kippendijen met peper en zout en bak ze goudbruin in de tajine.
Stap 4
Giet de bouillon met groenten in de tajine. Laat nog 30 minuten op een klein vuur pruttelen.
Stap 5
Garneer met couscous en rozijnen, besprenkel met Meli-honing en genieten maar!
TIP
Liever veggie? Varieer dan met verschillende wintergroenten zoals pompoen, pastinaak en aardpeer en werk je tajine af met een royale portie feta of halloumi.