10 minuten + 1u
1 glas

Ingredients

  • 5 cl gin
  • 2,5 cl citroenverbena siroop
  • 5 tl oranjebloesemhoning
  • 2,5 cl versgeperst citroensap
  • 300 ml water
  • 300 gr suiker
  • Handvol citroenverbena blaadjes
  • 1 citroen

Step 1

Beginnen doen we met de citroenverbena siroop. Doe het water met de suiker in een pan en breng al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost en zet vervolgens het vuur op een lager pitje.

Step 2

Snijd de citroen in schijfjes en voeg deze samen met de citroenverbena toe aan het mengsel. Laat 5 minuten mee opwarmen. 

Step 3

Zet het vuur uit en laat de kruiden en citroen een uurtje intrekken. Zeef hierna alles uit het mengsel. Je kan de siroop nu meteen gebruiken in de cocktail. (De siroop is 1 week houdbaar in de koelkast.)

Step 4

Giet voor de cocktail, de gin en de citroenverbena siroop in een longdrink glas. Voeg er vervolgens de honing en het versgeperst citroensap aan toe. Top het glas af met een beetje bruiswater. Gezondheid!

In samenwerking met Noa Van Ongevalle (The Pharmacy)