Alles smaakt beter als de zon schijnt, ook onze Meli-honing! Heb jij de uitnodigingen voor de jaarlijkse barbecue in de tuin al verzonden? Dan helpt Meli jou op weg om een fantastisch menu op tafel te toveren. Bak, geniet en verras je gasten met heerlijke gerechten.

Warme geitenkaas met honing en appel

Beleg enkele sneetjes brood met een stevige laag geitenkaas. Snij een appel in kleine blokjes en strooi over de geitenkaas. Voeg enkele druppels honing toe en plaats op de barbecue. Sluit de barbecue en wacht tot de geitenkaas lichtbruin kleurt.

Lamsrack met tijm-honingmarinade

Meng een eetlepel fijngehakte tijm, een eetlepel rozemarijn, twee geperste teentjes look, twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels honing. Marineer nu je lamsrack met dit mengsel en kruid af met peper en zout. Wikkel in huishoudfolie en laat enkele uren rusten in de koelkast. Verwarm de barbecue voor tot zo’n 170 graden. Grill het vlees om en om tot de kerntemperatuur zo’n 50 °C bedraagt. Laat nog zo’n 5 minuten nagaren onder wat aluminiumfolie.

Tip: gebruik eucalyptushoning van Meli voor een extra toets.

Gebakken ananas met rumsaus

Schil een ananas, snij in schijven van ongeveer 1 cm dik en verwijder de het hart. Smelt twee eetlepels boter in de braadslee en bak de ananasschijven. Voeg vervolgens één eetlepel honing toe en wacht tot de ananas lichtbruin kleurt. Giet er nu het sap van twee sinaasappels en één eetlepel rum bij. Laat kort inkoken. Plaats een ananasschijf op een bord en schep er een bol vanille-ijs bij.