40 min (+ 2u opstijven in de koelkast)
4 personen

Ingrediënten

    Voor de mousse:

    • 200 g witte chocolade
    • 1 gelatineblaadje (op voorhand geweekt in koud water)
    • 3 eieren
    • scheutje melk
    • 2 dl room
    • evt scheutje Grand Marnier

    Voor de honingsaus:

    • 20 g boter
    • 40 g honing
    • 1 theelepel sinaasappelzeste

    Voor de ananascaraccio:

    • ananas
    • een scherp mes

    Stap 1

    Smelt de witte chocolade au bain-marie. Schenk er een scheutje melk en eventueel wat Grand Marnier bij. Roer regelmatig door.

    Stap 2

    Haal het gelatineblaadje uit het water, knijp uit en los het op in een scheutje melk. Voeg vervolgens toe aan de gesmolten chocolade. Zet de mengeling opzij.

    Stap 3

    Scheid de eieren en verzamel het eiwit in een pot. Klop het tot een stevig schuim.

    Stap 4

    Klop de room in een andere schaal half op, tot ze de structuur heeft van yoghurt.

    Stap 5

    Schep de witte chocolade bij het eiwitschuim en meng met een spatel. Maak hierbij grote bewegingen tot je een egaal en luchtig mengsel hebt.

    Stap 6

    Schep de half opgeklopte room in de pot en meng opnieuw zodat je een witte mousse krijgt.

    Stap 7

    Plaats de mousse gedurende enkele uren in de koelkast.

    Stap 8

    Maak nu de honingsaus. Verwarm hiervoor de boter met de honing en sinaasappelzeste.

    Stap 9

    Schil de ananas en snij hem in plakjes van enkele millimeters met een scherp mes.

    Stap 10

    Voor de afwerking leg je een vijftal plakjes ananas op een bord. Haal vervolgens de mousse uit de koelkast en maak bolletjes die je op de ananas legt. Werk af met de honingsaus.