90 minuten (waarvan 60 min. baktijd)
4 personen

Ingrediënten

  • 200g boter
  • 200g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 6 honingwafels (hou er één apart voor de topping)

Stap 1

Verwarm de oven op 175 °C (heteluchtoven).

Stap 2

Meng de boter, suiker en vanillesuiker met een mixer. Voeg één voor één ook de eieren toe.

Stap 3

Voeg nu de zelfrijzende bloem en het snufje zout toe. Vanaf je een mooi beslag verkregen hebt, mag je stoppen met mixen.

Stap 4

Snijd de honingwafel in stukjes en spatel ze door het beslag.

Stap 5

Stort het beslag in een ingevette en cakevorm en strooi nog wat stukjes stroopwafel over de het beslag als afwerking. Bak de cake gedurende 60 minuten op 175 °C.