10 minuten (zonder afkoeltijd)
1 persoon

Ingrediënten

  • 1 kop sterke koffie of een dubbele espresso
  • 1 à 2 theelepels honing
  • Handvol ijsklontjes
  • Een flinke scheut melk
  • Slagroom

Extra

  • Een keukenmachine of blender. Let op: ga even na of jouw toestel geschikt is om ijs te crushen. Dat is namelijk niet altijd het geval.

Stap 1

Zet een verse kop koffie.
TIP: Aarzel niet om de koffie extra sterk te maken, zo dadelijk gaan er ijsklontjes en slagroom bij, die de smaak wat zachter zullen maken.

Stap 2

Laat de honing oplossen in de warme koffie en laat een halfuur afkoelen in de koelkast. De hoeveelheid honing bepaal je naar smaak. Hoe meer, hoe zoeter!

Stap 3

Doe de afgekoelde koffie, de ijsklontjes en de melk in de keukenmachine.

Stap 4

Mix alles totdat het ijs gecrusht is.

Stap 5

Giet het geheel in een groot glas en werk af met een toef slagroom en eventueel nog wat extra honing.

TIP

Met dit recept kun je nog eindeloos variëren. Hou je bijvoorbeeld van chocolade? Voeg dan een bolletje chocoladeroomijs toe voor de mochaversie, blend een stuk chocolade mee voor een variant met chocoladestukjes of kies bij de garnering voor chocoladesaus in plaats van honing.