30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 100g bulgur
  • Een vuistje koriander, fijngehakt
  • Een vuistje peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels Meli honing
  • Een handjevol witte rozijnen
  • Het sap van een kleine citroen (tip: hou de zeste apart om de salade mee af te werken)
  • 3 gekookte rode bietjes, flinterdun gehakt
  • Een kleine handvol geroosterde hazelnoten, fijngehakt

Klaar voor de zomer? Geen betere manier om van het warme weer te genieten dan buiten, aan tafel, met een frisse zomersalade. Dit is een topper voor een picknick, barbecue of een gezellige familielunch in de tuin.

Stap 1

Kook de bulgur 10 minuten, tot ze zacht zijn met een klein beetje ‘beet’.

Stap 2

Meng de koriander, peterselie en bieten door de bulgur.

Stap 3

Besprenkel met de Meli honing en het citroensap.

Stap 4

Voeg de rozijntjes toe en meng alles goed door elkaar.

Stap 5

Werk af met de citroenzeste, enkele blaadjes koriander en eventueel wat fijngehakte, geroosterde hazelnoten.

Stap 6

Geniet van het stralende weer en deze frisse zomerzoete salade!