40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ajuin
  • 500 g wortelen
  • 1 blokje kippenbouillon
  • ¼ tl piment of ‘all spice’
  • Honing
  • 1 tl vers citroensap
  • Verse yoghurt
  • ½ tl komijnzaad

Stap 1

Smelt de boter in een grote kookpot op een middelhoog vuur. Doe er de fijngehakte ajuin in en bak deze in 2 minuten glazig. Meng er de geschilde, en in blokjes gesneden wortelen door.

Stap 2

Los het bouillonblokje op in 500 ml water en giet de bouillon daarna in de kookpot. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de wortelen gaar zijn.

Stap 3

Bak het komijnzaad zo’n 4 tot 5 minuten in een pan. Laat het afkoelen. Maal fijn in een kruidenmolen en hou het opzij voor de afwerking.

Stap 4

Haal de soep van het vuur en mix ze tot een gladde massa. Roer er daarna enkele lepels honing, het citroensap en de piment door. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de soep in een leuke thermos of afsluitbare pot en voeg voor je luncht een beetje verse yoghurt en het komijnzaad toe.