20 min
1 persoon

Ingrediënten

  • 7 scampi
  • 1 appel
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing van Meli (knijpfles)
  • 2 el mayonaise
  • 80 g spirelli
  • currypoeder
  • paprikapoeder
  • scheutje olijfolie
  • handje rucola
  • peper
  • zout
  • vleugje citroensap

Stap 1

Start met het marineren van je scampi zodat ze goed veel smaak hebben. Hiervoor doe je er wat olijfolie bij en bestrooi je de scampi rijkelijk met curry- en paprikapoeder. Werk af met wat citroensap. De echte honingfans kunnen hier ook nog een eetlepel honing toevoegen voor een extra honingtoets. Roer goed om en zet even opzij.

Stap 2

Maak vervolgens de dressing voor bij de pastasalade. Hiervoor meng je de witte wijnazijn, honing en mayonaise in een kommetje. Breng op smaak met wat peper en zout.

Stap 3

Kook de spirelli gaar volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4

Schil de appel en snij in kleine blokjes. Bak de stukjes vervolgens in een antikleefpan met wat vetstof gedurende 5 minuten.

Stap 5

Bak nu de scampi kort aan in een diepe pan. Zorg dat je ze aan beide kanten zo’n 45 seconden bakt. Laat ze niet te lang bakken, want dan worden ze taai.

Stap 6

Dresseer je bord: eerst de pasta, dan de rucola, vervolgens de dressing, de scampi en de gebakken appel.