20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 4 steaks
  • 400 gr sperzieboontjes
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 75 ml balsamicoazijn
  • peper
  • zout

Stap 1

Was de sperzieboontjes en verwijder de topjes.

Stap 2

Breng een pot met water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de boontjes in ongeveer 6 minuten gaar.

Stap 3

Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje boter in. Snipper de ui fijn en stoof de ui glazig. Roer de boontjes erbij en kruid met peper en zout.

Stap 4

Kruid de steaks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees zoals gewenst. Haal de steaks uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Stap 5

Snipper de sjalot fijn en fruit in het bakvet van de steaks. Voeg de balsamicoazijn en honing toe. Breng aan de kook en zet het vuur direct uit wanneer de saus kookt.

Stap 6

Serveer met frietjes of gebakken aardappeltjes.