30 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 30 vlierbloesems
  • 1,5 l water
  • 2 citroenen
  • 180 g honing
  • Lege glazen flessen
  • Zeef

De zomer is in aantocht, en dus worden de lekkerste cocktails en limonades weer bovengehaald. Zoek jij een origineel drankje voor jouw gasten? Met dit recept maak je overheerlijke vlierbloesemsiroop, op smaak gebracht met honing natuurlijk!

Stap 1

Pluk ongeveer 30 vlierbloesems. Zorg ervoor dat je bloemen kiest die allemaal in bloei staan. Ga de bloemen niet spoelen, want dan is het stuifmeel zo weg, en het is net het stuifmeel dat de smaak geeft aan de siroop. Controleer wel even of er geen beestjes op de bloesems zitten.

TIP: Kies bloemen die hoger staan (honden en vossen kunnen er op plassen) en langs wegen waar niet veel auto’s rijden.

Stap 2

Snij de citroenen in schijfjes.

Stap 3

Vul een pot met de bloesems, het water en de citroenen. Zorg dat zowel de bloesems als de citroenen ondergedompeld staan. Laat gedurende 24 u. afgedekt staan op een zonnige plaats.

Stap 4

Zeef de bloesems en citroenen en vang het gezeefde water op in een kookpot. Druk de bloesems goed uit. Zeef bij voorkeur ook nog eens door een doek.

Stap 5

Voeg de honing toe en verwarm de pot (het water mag net niet koken) totdat de honing gesmolten is.

Stap 6

Giet de siroop in de glazen flessen en laat afkoelen. De siroop is klaar. Je kan een scheutje toevoegen aan een glas water.