60 min
4 personen

Ingredients

  • 600 g gehakt
  • 1 kg klassieke aardappelen (of zoete aardappelen)
  • 1 flespompoen (butternut, ong 600 g)
  • 3 sjalotten (gesnipperd)
  • 2 teentjes look (geperst)
  • 2 el honing
  • 1 potje kruidenkaas (ong. 200 g)
  • 20 g pompoenpitten
  • vetstof (boter/olijfolie/kokosvet)
  • rozemarijn
  • peterselie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • melk
  • paneermeel
  • geraspte cheddar

Step 1

Verwarm alvast de oven op 180°C en zet een grote pot water op het vuur.

Step 2

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook beetgaar in gezouten water.

Step 3

Schil de flespompoen, haal de pitjes eruit en snij de pompoen in blokjes.

TIP

Een flespompoen is eenvoudiger te schillen nadat je hem een minuutje in de microgolfoven hebt gestopt.

Step 4

Meng in een vuurvaste schotel de stukjes pompoen met enkele lepels olijfolie, de gesnipperde sjalotjes, de geperste look en de vloeibare honing. Breng op smaak met wat rozemarijn, peper en zout.
Let op: straks komen er nog een hele hoop ingrediënten bij. Neem dus een vrij grote schotel.

Step 5

Plaats de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

Step 6

Controleer even of de aardappelen ondertussen beetgaar zijn. Giet ze af, pureer ze met een scheut melk en een klontje boter (en eventueel een eitje). Breng op smaak met peper en zout, peterselie en nootmuskaat.

Step 7

Bak het gehakt rul en breng op smaak met zout en peper. Meng met de kruidenkaas.

TIP

Liever veggie? Dat kan! Vervang het gehakt simpelweg door een vegetarisch alternatief.

Stap 8

Haal de ovenschotel met de pompoen uit de oven en werk af: bedek de pompoen met het gehakt en dek het gehakt af met de puree. Bestrooi met geraspte cheddar, paneermeel en de pompoenpitten. Plaats opnieuw in de oven gedurende 20 à 30 minuten tot er een korstje is.