30 minuten
4 personen

Ingredients

  • 100 g havermoutvlokken
  • 2 el chiazaad
  • 2 el lijnzaad
  • 2 handjes pecannoten
  • 30 g gepofte quinoa of gepofte rijst
  • 1/2 tl sinaasappelzeste (fijngeraspt)
  • 4 el gesmolten kokosolie
  • 3 el Meli-honing
  • 4 sneden Meli-honingkoek
  • Snuifje zout

Step 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Step 2

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Step 3

Hak de pecannoten grof en meng in een kom met de havervlokken, gepofte quinoa of rijst, het chiazaad en het lijnzaad. Voeg een snuifje zout toe en meng.

Step 4

Meng de gesmolten kokosolie met de honing en de sinaasappelzeste. Giet dit mengsel over de droge ingrediënten en meng goed. Is het mengsel wat te droog? Voeg dan nog wat gesmolten kokosolie toe.

Step 5

Stort de granola op de bakplaat en spreid goed uit. Laat 12 minuten bakken in de oven.

Step 6

Snij de honingkoek ondertussen in kleine blokjes.

Step 7

Haal de granola uit de oven, voeg de honingkoek toe en hussel goed.

Stap 8

Bak nog eens 8 à 10 minuten tot de granola mooi goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar in een luchtdichte pot.

Bron: elienscuisine.be/recepten/ontbijt/granola-met-peperkoek