Ingredients
- 4 zalmfilets (ca. 150g per stuk)
- 50g boter
- 75g honing
- 3 teentjes geperste look
- 2 eetlepels citroensap
- zeezout
- peper
- citroenschijfjes
- 2 eetlepels peterselie
Step 1
Verwarm de oven voor op 190°C.
Step 2
Leg de zalm in een aluminiumfolie in de ovenschaal.
Step 3
Smelt de boter in een pannetje en meng met de honing, look en citroensap tot een homogeen mengsel.
Step 4
Smeer het stuk zalm in met het mengsel en kruid af met peper en zout.
Step 5
Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er niks door kan sijpelen.
Step 6
Zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Open de folie en laat nog 2 à 3 minuten braden voor een knapperige korst.
Step 7
Garneer met peterselie en citroenschijfjes.
Serveer met rijst en groenten naar keuze.