30 minuten
4 personen

Ingredients

  • 4 zalmfilets (ca. 150g per stuk)
  • 50g boter
  • 75g honing
  • 3 teentjes geperste look
  • 2 eetlepels citroensap
  • zeezout
  • peper
  • citroenschijfjes
  • 2 eetlepels peterselie

Step 1

Leg de zalm in een aluminiumfolie.

Step 2

Smelt de boter in een pannetje en meng met de honing, look en citroensap tot een homogeen mengsel.

Step 3

Smeer het stuk zalm in met het mengsel en kruid af met peper en zout. (indien gewenst kan je nog een scheutje witte wijn toevoegen)

Step 4

Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er niks door kan sijpelen.

Step 5

In de oven:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Plaats in een schaal en zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Open de folie en laat nog 2 à 3 minuten braden voor een knapperige korst.

Op de barbecue:
Leg de zalm 20 à 25 minuten op de BBQ.

Step 6

Garneer met peterselie en citroenschijfjes.

Serveer met rijst en groenten naar keuze.