Ingredients
- 4 zalmfilets (ca. 150g per stuk)
- 50g boter
- 75g honing
- 3 teentjes geperste look
- 2 eetlepels citroensap
- zeezout
- peper
- citroenschijfjes
- 2 eetlepels peterselie
Step 1
Leg de zalm in een aluminiumfolie.
Step 2
Smelt de boter in een pannetje en meng met de honing, look en citroensap tot een homogeen mengsel.
Step 3
Smeer het stuk zalm in met het mengsel en kruid af met peper en zout. (indien gewenst kan je nog een scheutje witte wijn toevoegen)
Step 4
Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er niks door kan sijpelen.
Step 5
In de oven:
Verwarm de oven voor op 190°C.
Plaats in een schaal en zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Open de folie en laat nog 2 à 3 minuten braden voor een knapperige korst.
Op de barbecue:
Leg de zalm 20 à 25 minuten op de BBQ.
Step 6
Garneer met peterselie en citroenschijfjes.
Serveer met rijst en groenten naar keuze.