45 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 1 grote venkel (of 2 kleinere)
  • 1 mandarijn
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 1 el oranjebloemhoning van Meli + extra voor de kaas
  • 500 g brie (rond)
  • Handvol walnoten
  • Stokbrood
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

Stap 1

Snijd de stengels van de venkel (gooi ze nog niet weg) en snijd de venkel in stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en meng. Doe de venkel in een grote ovenschaal en rooster 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Zorg ervoor dat de ovenschaal groot genoeg is zodat de venkelstukjes niet op elkaar liggen.

Stap 2

Haal de venkel uit de oven. Meng het sinaasappelsap met honing en giet over de venkel. Zet terug in de oven voor 20 minuten en laat nadien lichtjes afkoelen.

Stap 3

Doe de brie in een ovenschaaltje met wat bakpapier eronder (dan kan je ze nadien gemakkelijker uit de schotel halen). Strooi er de walnoten over en sprenkel er flink wat honing overheen. Zet 15-20 minuten in de oven.

Stap 4

Snijd het stokbrood in sneetjes en leg deze de laatste vijf minuten ook in de oven.

Stap 5

Schil de mandarijn en snijd de partjes in twee. Voeg toe aan de venkel, meng en werk af met wat blaadjes van de venkelstengels.

Stap 6

Serveer alles samen en dig in!

In samenwerking met As Cooked by Ginger: www.ascookedbyginger.be