25 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • peper en zout
  • 3 eetlepels Meli honing
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • Een snuifje cayennepeper

Midden augustus is het zover! Dan begint het wildseizoen opnieuw voor eend. Heerlijk bij een fris slaatje, een verse pasta of een fijne mousseline. Honing en balsamico gaan perfect samen met eend. Ontdek hier hoe je het lekkerste honing-balsamico glazuur maakt!

Stap 1

Dep de eendenborstfilets droog met een vel keukenrol. Snij dan met een scherp mes een ruitjespatroon in kant van het vel, zonder te diep in het vlees te gaan. Kruid de filets met peper en zout

Stap 2

Leg de eendenborstfilets met de kant van het vel naar onderen in een antikleefpan en bak ze gedurende 10 minuten tot ze krokant en bruin zijn. Het vet dat nu in de pan ligt mag weggegoten worden. Draai de filets dan om en bak ze nog 5 minuten aan deze zijde. Haal het vlees uit de pan, leg het op een bord en bedek met aluminiumfolie.

Stap 3

Neem een kom en meng de honing, de balsamico azijn en de cayennepeper met elkaar. Wanneer de eendenborstfilets en het vet uit de pan verwijderd zijn mag het mengsel in deze pan gegoten worden. Verwarm en roer regelmatig tot het mengsel tot de helft gereduceerd is.

Stap 4

Snij de eendenfilets in kleinere sneetjes en overgiet met het glazuur.

Afwerking en dresseren doet u naar wens.
Smakelijk!