40 minuten
12 stuks

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g suiker
  • snufje zout
  • 60 g boter
  • 2 eieren
  • 1,5 dl melk
  • 2 appels
  • 3 eetlepels honing

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Snij de appels in kleine stukjes. Zet een pannetje op het vuur met 10 gram boter, de stukjes appel en de honing tot de stukjes appel zacht zijn.

Stap 3

Meng de zelfrijzende bloem met de suiker en het snufje zout.

Stap 4

Smelt 50 gam boter en meng dit met de melk en de eieren.

Stap 5

Maak een kuiltje in de bloem en giet het boter-ei mengsel erin. Roer tot een glad mengsel.

Stap 6

Roer nu de appelstukjes door het beslag en verdeel over de muffinvormpjes. Doe de vormpjes ongeveer 2/3 vol.

Stap 7

Bak de muffins gedurende 20 à 25 minuten tot ze goudbruin kleuren.