60 min
1 potje

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 50 gram geitenkaas (of roomkaas/ricotta)
  • 25 gram walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 theelepel pumpkin spice

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Snijd de paprika doormidden en leg hem met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek de paprika 15 tot 20 minuten in de oven tot hij zwart begint te kleuren. Haal uit de oven en laat 15 minuten afkoelen in een schaal met huishoudfolie over. Nu kan je de paprika makkelijk ontvellen.

Stap 3

Rooster de walnoten in een hete pan. Opgelet! Zorg dat de walroten niet verbranden, maar mooi bruin worden.

Stap 4

Mix de paprika, walnoten, geitenkaas, honing en pumpkin spice met een staafmixer. Meng tot een homogene massa.

Stap 5

Bewaar de paprika spread in een afgesloten potje in de koelkast. Serveer de spread op gegrilde schijfjes boerenbrood of als dip met rauwe groenten. Mag het nog wat zoeter? Werk af met een extra toefje honing.