Ingrediënten
- 1 tl zout
- 3 tl ras el hanout
- 20 ml olijfolie
- 2 sjalotten
- 2 teentjes look, geperst
- 1 cm gember, geraspt
- 8 kippenbouten
- 8 gedroogde abrikozen
- 30 g rozijnen
- 4 wortels
- 1 kleine courgette
- 500 ml hete kippenbouillon
- 30 ml Meli Dadelstroop
- sap van 1/2 citroen
- 1 el harissa
- 1 tl komijn, gemalen
- 1 el tomatenconcentraat
- 20 muntblaadjes
- Geroosterde pijnboompitten
Stap 1
Meng het zout en de ras el hanout samen en wrijf de kip in met de kruiden. Verhit de olijfolie in een gietijzeren kookpot en bak de gesnipperde sjalotten 4 à 5 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 2
Voeg de look en gember toe en bak gedurende 3 minuten. Haal de gebakken kruiden uit de kookpot en bak de kip in dezelfde pot aan alle kanten goudbruin op een middelhoog vuur.
Stap 3
Schil en snijd de wortelen en courgette in stukken. Doe ze in de kookpot samen met de abrikozen, rozijnen, muntblaadjes en gebakken uien-look-gember-mengsel. Meng in een andere kom de kippenbouillon met Meli Dadelstroop, harissa, tomatenconcentraat, citroensap en komijn. Voeg toe aan de kookpot met kip.
Stap 4
Breng aan de kook, dek af en laat daarna 1 uur zachtjes pruttelen. Werk af met pijnboompitten en verse munt. Serveer met rijst of couscous.