90 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 tl zout
  • 3 tl ras el hanout
  • 20 ml olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1 cm gember, geraspt
  • 8 kippenbouten
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 30 g rozijnen
  • 4 wortels
  • 1 kleine courgette
  • 500 ml hete kippenbouillon
  • 30 ml Meli Dadelstroop
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el harissa
  • 1 tl komijn, gemalen
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 20 muntblaadjes
  • Geroosterde pijnboompitten

Stap 1

Meng het zout en de ras el hanout samen en wrijf de kip in met de kruiden. Verhit de olijfolie in een gietijzeren kookpot en bak de gesnipperde sjalotten 4 à 5 minuten tot ze zacht zijn. 

Stap 2

Voeg de look en gember toe en bak gedurende 3 minuten. Haal de gebakken kruiden uit de kookpot en bak de kip in dezelfde pot aan alle kanten goudbruin op een middelhoog vuur.

Stap 3

Schil en snijd de wortelen en courgette in stukken. Doe ze in de kookpot samen met de abrikozen, rozijnen, muntblaadjes en gebakken uien-look-gember-mengsel. Meng in een andere kom de kippenbouillon met Meli Dadelstroop, harissa, tomatenconcentraat, citroensap en komijn. Voeg toe aan de kookpot met kip.

Stap 4

Breng aan de kook, dek af en laat daarna 1 uur zachtjes pruttelen. Werk af met pijnboompitten en verse munt. Serveer met rijst of couscous.