30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 125 g groene aspergetips
  • 200 g bimi of broccoli
  • 200 g sperziebonen peultjes
  • 200 g doperwten
  • 1 tl zeezout
  • 2 el sesamolie
  • 4 zalmfilets
  • ½ el sojasaus
  • ½ el honing
  • 6 cm verse gember
  • sap van 1 limoen
  • 3 lente-uitjes
  • handvol pinda's
  • 1 rode chilipeper

Stap 1

Laat een volle waterkoker koken. 

Stap 2 (enkel bij gebruik van bimi)

Overgiet de bimi met het kokend water en laat deze 1 minuut blancheren. 

Stap 3

Meng de bimi, asperges, sperziebonen peultjes en doperwten samen met het zeezout en de sesamolie en leg deze vervolgens op een groot stuk zilverpapier. Leg de zalmfilets tussen de groenten.

Stap 4

Besprenkel de zalm met een mengeling van sojasaus, sesamolie en honing. Sluit de papillot en leg hem zo’n 15 à 20 minuten op de barbecue.

Stap 5

Ga ondertussen aan de slag met de dressing. Rasp hiervoor de gember en voeg deze toe bij het limoensap, de sesamolie en de lente-uitjes. 

Stap 6

Haal de papillot van de barbecue en giet er de dressing over. Werk af met de grof gehakte pinda’s en schijfjes chilipeper.