60 min
4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 4 sjalotten
  • 2 ajuinen
  • 1 bouillonblokje met groenten
  • 1 bouillonblokje met kip
  • honing
  • kurkuma
  • zwarte peper

Stap 1

Snijd de pompoen in grove stukken en verwijder de schil en zaadjes. Snij vervolgens in kleinere blokken.

Stap 2

Pel de sjalotten en ajuinen en snijd ook deze in stukken.

Stap 3

Doe de pompoen, sjalotten en ajuinen in een grote kookpot. Voeg water toe tot de groenten onder staan. Doe de kurkuma en bouillonblokjes erbij.

Stap 4

Laat de soep 40 minuten op een middelmatig vuur doorkoken met het deksel op de pot.

Stap 5

Pureer de soep met een staafmixer.

Stap 6

Voeg flink wat honing toe voor extra smaak. Kruid af met zwarte peper.