30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (ca. 150g per stuk)
  • 50g boter
  • 75g honing
  • 3 teentjes geperste look
  • 2 eetlepels citroensap
  • zeezout
  • peper
  • citroenschijfjes
  • 2 eetlepels peterselie

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2

Leg de zalm in een aluminiumfolie in de ovenschaal.

Stap 3

Smelt de boter in een pannetje en meng met de honing, look en citroensap tot een homogeen mengsel.

Stap 4

Smeer het stuk zalm in met het mengsel en kruid af met peper en zout.

Stap 5

Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er niks door kan sijpelen.

Stap 6

Zet in de oven gedurende 15 à 18 minuten. Open de folie en laat nog 2 à 3 minuten braden voor een knapperige korst.

Stap 7

Garneer met peterselie en citroenschijfjes.

Serveer met rijst en groenten naar keuze.