Ingrediënten
- 4 zeebaarsfilets
- 1/4 venkel
- 300g sperzieboontjes
- 1 zoete aardappel
- 2 eetlepels honing
- 1 citroen
- 1 grote sjalot
- 1/2 visbouillonblokje
- 1 koffielepel mosterd
- 10 cl room
- dille
- peterselie
- olijfolie
- peper
- zout
- water
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Kruid de zeebaarsfilets met flink wat peper en zout, en bak hem lichtbruin.
Stap 3
Snijd de venkel, sperzieboontjes en zoete aardappel fijn, de zoete aardappel eventueel met een dunschiller voor een extra touch.
Stap 4
Leg de groentjes in een ovenschaal met wat olijfolie, dille en peterselie en laat gedurende 15 minuten garen in de oven.
Stap 5
Versnipper de sjalot en laat met wat olijfolie fruiten in een steelpan.
Stap 6
Voeg hierbij 1 dl water, roer het aanbaksel los en meng hierbij de honing, het citroensap, de mosterd en de room toe.
Stap 7
Verkruimel het bouillonblokje onder het mengsel en roer goed om. Werk af met nog wat dille en peterselie.
Stap 8
Serveer de zeebaarsfilet met de groentjes, de saus en eventueel wat aardappelpuree. (ook lekker met krielaardappeltjes!)
Barbecuetip: Maak een papillot met alle ingrediënten en laat ongeveer 12 min. garen op de barbecue.