40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets
  • 1/4 venkel
  • 300g sperzieboontjes
  • 1 zoete aardappel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 citroen
  • 1 grote sjalot
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 cl room
  • dille
  • peterselie
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • water

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 2

Kruid de zeebaarsfilets met flink wat peper en zout, en bak hem lichtbruin.

Stap 3

Snijd de venkel, sperzieboontjes en zoete aardappel fijn, de zoete aardappel eventueel met een dunschiller voor een extra touch.

Stap 4

Leg de groentjes in een ovenschaal met wat olijfolie, dille en peterselie en laat gedurende 15 minuten garen in de oven.

Stap 5

Versnipper de sjalot en laat met wat olijfolie fruiten in een steelpan.

Stap 6

Voeg hierbij 1 dl water, roer het aanbaksel los en meng hierbij de honing, het citroensap, de mosterd en de room toe.

Stap 7

Verkruimel het bouillonblokje onder het mengsel en roer goed om. Werk af met nog wat dille en peterselie.

Stap 8

Serveer de zeebaarsfilet met de groentjes, de saus en eventueel wat aardappelpuree.
(ook lekker met krielaardappeltjes!)

Barbecuetip: Maak een papillot met alle ingrediënten en laat ongeveer 12 min. garen op de barbecue.