Ingrediënten
- 2 kg spareribs
- 1 dl tomatenketchup
- 1 dl zoete chilisaus
- 6 eetlepels vloeibare honing
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 2 eetlepels mosterd
- 2 teentjes knoflook
- 2 koffielepels paprikapoeder
- zout
- peper
Stap 1
Pel de knoflook en pers ze fijn.
Stap 2
Meng de knoflook samen met de andere ingrediënten om de marinade te bekomen.
Stap 3
Schenk de marinade over de ribbetjes en laat de ribbetjes gedurende drie uur marineren.
Stap 4
In de oven:
Verwarm de oven voor op 175°C. Rooster de ribbetjes 75 minuten in de oven.
Op de barbecue:
Plaats de ribbetjes op een grill hoog boven de BBQ. Draai de ribbetjes elke 5 à 7 min om en besmeer ze telkens met de marinade. Laat ze ongeveer 20 à 25 minuten op de BBQ.