Meli-honingkoek wordt nog steeds gemaakt volgens een traditioneel recept, en dat proef je! De smaak is licht zoet met een kruidige toets en de textuur is onvergelijkbaar zacht en sappig.

Trakteer jij je kids graag op een lekker tussendoortje, of staat honingkoek voor een pure traditie met z’n twee? Is het je nieuwste secret ingredient in de keuken, of eerder een snelle energiebooster voor onderweg? Honingkoek is een echte lekkernij voor élke genieter!

 

Voor de kids

Trakteren in de klas? Een vieruurtje tijdens je verjaardagsfeest? Ga zelf aan de slag en maak een originele fruitspies! Supersimpel: prik kleurrijk fruit en originele vormpjes honingkoek op een prikker. Lees het recept voor de fruitspies met honingkoek even na, haal je koksmuts boven en verras je vrienden en vriendinnen! Nog meer ideeën voor leuke traktaties vind je op de Meli-inspiratiepagina.  

 

Fruitspies met honingkoek

Voor de foodie

Hobbykoks opgelet! Want met honingkoek kan je in de keuken eindeloos experimenteren. De licht zoete smaak en zachte textuur passen niet alleen bij desserts, maar ook in hartige gerechten. De kruidige aroma’s krijg je er zomaar bij, net als het zalige vleugje nostalgie. Waag jij je aan dit stoofpotje met honingkoek als secret ingredient? Écht indruk maken, doe je met honingkoek als rode draad in een driegangenmenu. Start bijvoorbeeld met een aperitiefhapje van witte pens en honingkoek en sluit na het stoofpotje af met tiramisu van honingkoek.  

Stoofpotje met honingkoek

Voor de levensgenieter

Met een vleugje boter bij het ontbijt, als vaste waarde bij de koffie of met plakjes banaan als evenwichtig tussendoortje: hoe je honingkoek ook eet, het is altijd zalig genieten. Bij Meli houden we van tradities en met honingkoek houden we die in stand. Eén van de mooiste tradities? Wentelteefjes op zondagochtend! Iets meer werk dan een sneetje besmeren met boter, maar zalig genieten!  

 

 

Honingkoek met banaan

On the go

Een energy boost tijdens het shoppen? In je shopping bag kan een honingkoek niet ontbreken. De handige meeneemverpakking gris je zo van tafel. Ook tijdens het sporten is honingkoek een echte opkrikker! Stop de koek in je sporttas en je bent ready to go!

Maar waarom is honing zo’n uitstekende energiebron? In dit artikel lees je alles over sporten met Meli-honing! Meer recepten om snel je energy te boosten, thuis of onderweg? Laat je inspireren door drie snelle ontbijten met Meli, die bovendien gezond zijn. Wil je weten waarom honing precies goed voor je is, lees dan meer over wat honing met je lichaam doet.  

Honingkoek on the go